Για μένα

Η Πωλίνα Παπανικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Τομέα Ποινικών Επιστημών του οικείου τμήματος από όπου πρώτευσε και αρίστευσε. Συνέχισε τις σπουδές της στην Εγκληματολογία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Υποστήριξε την διδακτορική της διατριβή το 2018, η οποία είχε ως θέμα το περιβαλλοντικό θύμα. Από τις εκδόσεις Νομική βιβλιοθήκη κυκλοφορεί το βιβλίο της: «Το Περιβαλλοντικό Θύμα, Συμβολή στην Πρόσληψη και Αντιμετώπιση ενός Κοινωνικού Φαινομένου»:https://www.nb.org/greek/to-perivalontiko-thima.html

Είναι Νομικός – Εγκληματολόγος και Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας.

Από το 2009 ως το 2013 εργάστηκε ως Δικηγόρος, ούσα  Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Το 2002 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών για την εισαγωγή της στην Νομική Σχολή Αθηνών με το Σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το 2009 διακρίθηκε με βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά ως δεύτερη επιτυχούσα στον διαγωνισμό έναρξης του δικηγορικού λειτουργήματος και το 2012 από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για την εργασία της «Ο Ακρωτηριασμός των Γεννητικών Οργάνων των Κοριτσιών από την άποψη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», από όπου έλαβε υποτροφία παρακολούθησης του διεθνώς αναγνωρισμένου σεμιναρίου διάρκειας 86 ωρών, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ινστιτούτου Rene Cassin, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου  με θέμα «Η Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων». Στο πλαίσιο του ίδιου σεμιναρίου παρακολούθησε με προσωπικά της έξοδα μία σειρά μαθημάτων διάρκειας 20 ωρών γύρω από την Εκπαίδευση και την Έρευνα στο πεδίο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Υπήρξε Αναπληρωματικό Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Τακτικό της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και εκπρόσωπος των Φοιτητών/τριών  με Προβλήματα Όρασης στην Επιτροπή Προσβασιμότητας των Φοιτητών/τριών με Αναπηρία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

6 responses to “Για μένα

    • Μπράβο σου Πωλίνα για όλα όσα έχεις κάνει και κάνεις! Το μόνο που θα ήθελα να σε πρακαλέσω, είναι να προσθέσεις και κάτι για τον Αυτισμό στο υπέροχο μπλογκ σου. Θα ήθελα να προσθέσεις (αν το θες και εσύ φυσικά) το άρθο μου σχετικά με τους μύθους του Αυτισμού. Σ’ ευχαριστώ. Πέρλα

  1. καλησπερα σας,
    να σας ευχαριστησω θερμα για την αναρτηση του αρθρου…
    εδω και δυο χρονια περιπου χρονια απο τη δημοσιευση του αρθρου πολλοι εκλεισαν τα ματια και πολλοι αποποιηθηκαν ευθυνες..
    με εκτιμηση
    Μαυροματη Αθανασια

  2. Εγώ θα έλεγα ότι χάρηκα που σε γνώρισα, έστω και για λίγο. Άριστη γνώστης του αντικειμένου σου, εκπληκτική ακροάτρια, ευαισθησία συνδυασμένη με δύναμη και ρεαλισμό. Καλή επιτυχία σε ό,τι θελήσεις να επιτύχεις στο μέλλον.

  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

  4. Γειά σου Πελαγία,
    Χαίρομαι που σήμερα γνώρισα μια μαχήτρια για τον θρίαμβο της ζωής, του Ανθρώπου και της κοινωνίας/ανθρωπότητας. Υποκλίνομαι ταπεινά και σε συγχαίρω για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο σου. Συνέχισε, παίρνουμε όλοι αισιοδοξία και κουράγιο από εσένα για να πορευτούμε στην ανηφόρα και στην ξηρασία που ακολουθεί.
    Με εκτίμηση
    Κώστας Λάμπος

Σχολιάστε