«Το τελικό Κείμενο Συμπερασμάτων της Διάσκεψης του Ρίο +20 περιλαμβάνει αναφορές για την Αναπηρία»!

Στο τελικό Κείμενο σύνοψης των Συμπερασμάτων και των χαραζόμενων πολιτικών της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών του Ρίο + 20 για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, 20 χρόνια μετά την ομώνυμη της το 1992 Διάσκεψη της Γης,  από τις 20 ως τις 22 Ιουνίου 2012 περιλαμβάνονται ρητές αναφορές για την Αναπηρία.

Στο Κείμενο των τελικών Συμπερασμάτων της Διάσκεψης του Ρίο + 20 «Το μέλλον, που θέλουμε» «The Future we want» απαντώνται πέντε εξειδικευμένες αναφορές για την Ομάδα Κοινωνικού Αποκλεισμού των Ανθρώπων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα τα Κράτη είναι υπεύθυνα:

-Στο να σέβονται, στο να προστατεύουν και στο να προωθούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Θεμελιώδεις Ελευθερίες για όλους/ες (τους ανθρώπους) (παρ. 9).

-Στο να σέβονται, στο να προστατεύουν και στο να προωθούν την συμμετοχή και την Πρόσβαση στην Πληροφόρηση και στις Δικαιοδοτικές και Διοικητικές αρχές, για την προώθηση της Αειφόρου Ανάπτυξης (παρ. 43).

-Στο να εγγυώνται, ότι οι (χαραζόμενες) στο πλαίσιο της Αειφόρου Ανάπτυξης και της Εξάλειψης της Φτώχιας Πολιτικές της Πράσινης Οικονομίας θα πρέπει να ….. ενισχύουν την ευημερία των Ανθρώπων με Αναπηρία (παρ. 58 κ).

-Στο να δεσμευτούν  ότι θα προωθήσουν μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στον σχεδιασμό και στην οικοδόμηση βιώσιμων πόλεων και αστικών οικισμών (κέντρων) και στο να δεσμευτούν, ότι θα προωθήσουν Πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι οποίες θα υποστηρίζουν την στέγαση και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, χωρίς αποκλεισμούς και ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης για όλους/ες, ιδίως για τα Πρόσωπα με Αναπηρία (παρ. 135).

-Και τέλος τα Κράτη είναι υπεύθυνα στο να τονίζουν την ανάγκη για εξασφάλιση Ίσης Πρόσβασης στην Εκπαίδευση των Ανθρώπων με Αναπηρία (παρ. 229).

* Η μετάφραση του κειμένου έγινε από την γράφουσα.
Ρίο +20

Αναφορές:

Διαβάστε το σχετικό κείμενο, όπως δημοσιοποιήθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών: «Rio+20 Outcome Document includes disability” εδώ.

Την σύνοψη των αποτελεσμάτων, των σχετικών με την συμπερίληψη της θεματικής της Αναπηρία στο τελικό Κείμενο Συμπερασμάτων του Ρίο +20 μορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Ενώ ολόκληρο το κείμενο της Διάσκεψης του Ρίο +20 στην Αγγλική γλώσσα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Εκθέσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s